Home

Aanbieding! T/m 01.02.2018

Drie laserbehandeling tegen schimmelnagels voor 150,00 €!

verder
   

Nagelbijten: het waarom en hoe je het stopt!

Heel veel mensen bijten op hun nagels. Velen denken dat dit niet veel kwaad kan maar dit is niet juist. Nagelbijten is ongezond en je handen worden er niet mooier op. We leggen je in dit artikel uit waarom sommigen nagelbijten en hoe je kan stoppen met deze ongezonde gewoonte...

Hoe komt het dat men op de nagels bijt?
Net waarom sommigen roken: uit verveling en uit gewoonte. Eens je die gewoonte eigen gemaakt hebt, is het moeilijk om ermee te stoppen want je merkt het meestal zelf niet dat je met je vingers in je mond zit. Naast verveling kan het ook zijn dat men met nagelbijten begint door spanning, stress of frustratie. Als dit het geval is, is het belangrijk dat de oorzaak van de spanning, stress of frustratie wordt aangepakt.

Is nagelbijten ongezond?
Nagelbijten heeft veel meer nadelen dan men wel denkt. Even alles op een rij:

  • Slijtage van het gebit.
  • Verhoogde kans op infecties ( vuil en bacteriën van je handen komen rechtstreeks in je mond ).
  • Wonden rond de nagels.
  • Eeltplekken: Eens de nagels te kort worden om af te bijten gaan sommigen over tot het aanbijten van de huid rond de nagels wat na verloop van tijd eeltplekken oplevert en natuurlijk de kans op infecties en wonden nog meer verhoogt.

Als bovenstaande puntjes je nog niet kunnen overtuigen dan is het misschien het esthetisch aspect van nagelbijten dat de doorslag geeft. Mensen beoordelen je persoonlijke voorkomen namelijk aan de hand van de lichaamsdelen dat zichtbaar zijn: Je haar, ogen, tanden, ... je handen..

Hoe stop je met nagelbijten?
Nagelbijten is een vervelende gewoonte waar je best vandaag nog met stopt. Om te stoppen kan je rekenen op enkele medische produkten of thuishulpjes:

  • Nagelbijtvloeistof: speciale vloeistof die een nare smaak afgeeft als je met je mond aan je nagels komt.
  • Valse nagels: Deze zorgen er voor dat je dag op dag nieuwe mooie nagels hebt en toegegeven: die bijt je niet zomaar stuk.
  • Pleisters op je vingers leggen: naast het feit dat dit als volwassen persoon echt geen zicht heeft, vinden velen de pleisters nog een aantrekkelijk materiaal om ook hun tanden letterlijk in te plaatsen.
  • Homeopathische producten.
  • Hypnose: Er zijn mensen die gespecialiseerd zijn in hypnose en zo personen kunnen afhelpen van kwaaltjes zoals nagelbijten.
  • Iets om handen hebben: zorg dat je iets in je handen hebt zoals een stressbal of neem kauwgom in de mond.

Bovenstaande hulpjes zijn handig maar het komt er vooral op neer de gewoonte af te leren.

Hoe stop je je kind met nagelbijten?
Wordt alleszins niet te boos als je ziet dat je kind nagelbijt. Zeg ook niet dat er een nagelboom zal groeien in zijn/haar buikje. Je kan het best je kind zijn/haar nageltjes kortknippen en dan mooi afveilen zodat er minder vlug scheurtjes of barstjes in komen. Kleurrijke pleistertjes om de vingers leggen is ook een oplossing. Gebruik bij kinderen vooral geen nagelbijtvloeistof. Daar zijn ze echt nog te klein voor. Mocht je kind niet stoppen met nagelbijten is het best dit even te vermelden aan je kinderarts.

Nagels verzorgen
Eens je gestopt bent met nagelbijten mag je wel een nieuwe gewoonte opnemen: je nagels verzorgen. Wat je allemaal kan doen om perfecte nagels te hebben is voor een ander artikel maar het voorkomen van barstjes en scheuren is het belangrijkste. Hou daarom altijd een nagelknippertje en nagelvijltje bij de hand.

 

TIP: Als je gestopt bent met nagelbijten moet je geen schrik meer hebben om je handen en je nagels te laten zien: leg ze op tafel als je een afspraakje hebt; Laat ze extra opvallen met mooie nagellak...